Odgoj Za Život

Odgoj za život

Izviđaštvo dopunjuje školu i obitelj u situacijama koje su za njih neizvedive. Izviaštvo otkriva svijet izvan zidova učionice, potiče želju za istraživanjem, otkrivanjem i znanjem. Izviđač aktivno primjenjuje svoje znanje i nesebično ga dijeli s drugima.

Pokret za mlade

Izviđaštvo je pokret… “uvijek u pokretu”. Prilagođava se uvjetima, mjestu i potrebama. Izviđaštvo je način života.

Izazovi za odrasle

Izviđaštvo pruža starijima mogućnost da pomognu mladima. To je put k boljem razumijevanju među generacijama. U radu s mladima odrasli stječu iskustva i znanja koja im pomažu u osobnom razvoju.


Svrhovita zabava

Svrhovita zabava

Pomoć je mladim ljudima u izgradnji vlastitog i skladnog tjelesnog, intelektualnog, društvenog i duhovnog života kroz zabavu i razonodu.

Otvoreno za svakoga

Izviđaštvo ne poznaje granice u boji kože, nacionalnosti, svjetonazoru ili vjeri, u skladu s načelima svog osnivača Roberta Badena Powella.

Dobrovoljno

Odluku o pristupanju i ostanku mladi donose sami, a na osnovi brojnih i zanimljivih programa


Nepolitički i nevladin pokret

Nepolitički i nevladin pokret

Izviđači ne predstavljaju niti jednu političku stranku ili organizaciju. Ipak se izviđači aktivno uključuju u rad za dobrobit zajednice, društva i domovine.

Međunarodni pokret

Izviđaštvo kao pokret postoji u više od 216 država i teritorija

Pokret koji raste

Od svog osnutka 1907. godine izviđaštvo nikad nije prestalo rasti. Danas ima više od 28 milijuna članova: dječaka, djevojčica, djevojaka, mladića i odraslih. U posljednjih 20 godina izviđački je pokret udvostručio svoje članstvo. Veliki broj novih članova nalazi se u tranzicijskim zemljama. Izviđački pokret pridonosi razvoju demokracije i civilnoga društva.